Vakantiehuis Razloge

vakantiehuis razloge frontaanzicht
Huis Razloge.
Ver weg van alle stress

Vakantiehuis Razloge bevind zich in het dorpje Razloge. Dit dorpje behoort tot Crni Lug/Delnice en ligt in het Gorski Kotar gebergte op zo'n 12 km van Crni Lug. Razloge ligt binnen de grenzen van het Nationaal Park Risnjak.

Razloge was vroeger een bloeiende nederzetting van meer dan 400 inwoners. Vandaag zijn er nog minder dan 10 huizen bewoond, waarvan de meeste echter als weekend-verblijf. Er zijn vandaag nog 3 permanente bewoners waaronder uw gastheer Slavko.

Een van de redenen dat de bewoners hier wegtrokken is de bereikbaarheid van het dorp. Niettegenstaande het slechts 12 km van Crni Lug is, duurt het met de auto toch een 20-tal minuten.
weg naar Razloge
Afslag naar Razloge.

Vanaf de hoofdbaan is het 8 km rijden op een asfaltbaan die door het bos kronkelt. De weg zelf is smal - met 2 passeren lukt nog juist - maar in vrij goede staat. Daar de weg smal is en kronkelig maakt dat je ongeveer 40 km/h kan rijden.
Maar het hoogteverschil tussen het dorp en de hoofdbaan bedraagt 192 meter. Het moet vroeger dus een zware tocht geweest zijn te voet of met paard en kar.

In Razloge zelf zijn er geen voorzieningen zoals winkel, cafe, postkantoor, enz... Daarvoor moet je dus naar Crni Lug of Delnice. Er is wel GSM-ontvangst, electriciteit en watervoorziening.
Razloge is dus ideaal om je even terug te trekken uit onze stress-maatschappij. Je moet dus wel voor alle aankopen naar Crni Lug. Ook voor uitstappen moet je eerst "het bos uit". Wil je gewoon een weekje ontstressen, een boek lezen, een wandeling maken, dan is dit je ideale plek.

parking np Risnjak nabij bron Kupa
Parking Nationaal Park.
Vanuit Razloge vertrekt een wandeling naar de bron van de Kupa rivier. Eén van de 'attracties' van het Nationaal Park Risnjak. Tot voor enkele jaren vertrok deze wandeling in het dorp zelf, maar nu is er een paar honder meter voor het dorp een parking aangelegd met infostand van het NP Risnjak. Dit maakt dat wandelaars die naar de bron van de Kupa gaan niet meer in het dorp zelf langskomen.

Zelf kan je natuurlijk naar de rivier en/of naar de bron wandelen vanuit Razloge.Het huis

Het huis is een van de oude huizen van het dorp dat volledig gerenoveerd is. De volledige benedenverdieping staat ter beschikking van de gasten, alsook de kleine tuin met barbecue, en tuinmeubilair. Er is ook parkeerplaats voorzien.
vakantiehuis razloge frontaanzicht
Huis Razloge - straatkant.
Uw gastheer Slavko verblijft op de bovenverdieping die bereikbaar is via een apparte ingang, hij hoeft de gasten dus niet te storen. Slavko kan ook je informatiebron zijn en zelfs je gids. Hij is een geboren Kroaat, maar werkte meer dan 40 jaar in Antwerpen en spreekt dus perfect Nederlands.

Uw vakantieverblijf telt 2 slaapkamers voor in totaal dus 4 personen. Er is een badkamer met douche, een ruime keuken en een woonkamer met ruime zithoek en afzonderlijke eethoek.

Reserveren & prijzen (indicatieve prijzen, neem contact voor een offerte op maat)

De prijs wordt berekend per nacht. Je betaald voor het huis 65 € per nacht. Voor een verblijf van 7 nachten krijg je een korting van 10%.

In deze prijzen is alles inbegrepen, ook de locale toeristentaks. Ook handdoeken en bedlinnen is ter beschikking.

Meer info en reserveren
Reserveren kan per mail via info@crnilug.com of telefonisch : +32 479 356 986 .

Extra foto's
vakantiehuis razloge barbecue
barbecue
vakantiehuis razloge schommelzetel
schommelzetel
 razloge school
voormalig schooltje


vakantiehuis razloge
straat
vakantiehuis razloge
slaapkamer met dubbel bed
vakantiehuis razloge
keuken


vakantiehuis razloge
badkamer
vakantiehuis razloge
eethoek
vakantiehuis razloge
zithoek
(volgende foto's zijn samengesteld uit meerdere foto's, vandaar de vervorming)

vakantiehuis razloge
Achterkant huis
vakantiehuis razloge
Zijkant en barbecue
vakantiehuis razloge
keuken en zithoekLogo Made in Flanders Logo Made in Croatiavandaag 15-7-24, laatst aangepast op 21-06-20. © Hans Van Mulders 1 - 1721042110 - GREEN 9197