Uitstappen in de streekNIEUW ! Beren spotten !
Beren en ander wild spotten in de vrije natuur. Wij brengen U naar een hut op een kijktoren temidden van de habitat van de bruine beren, maar ook van reeën, Lynxen en zelfs wolven.
meer info»

Als uitvalsbasis is Crni Lug ideaal gelegen. De meeste interessante plaatsen in Gorski Kotar zijn op minder dan een uur bereikbaar. Maar ook uitstappen in het van het noorden van Kroatie zijn op basis van een daguitstap te bezoeken vanuit Crni Lug.

Een totaal van niet minder dan 30 uitstappen staan o.a. beschreven in een nederlandstalige gids. Meer info daarover kan je hier verkrijgen : www.maroflin.com

Een greep uit enkele van deze uitstappen vind je hieronder, de volledige lijst vind je onderaan deze pagina.

Bron van de Kuparivier
De bron van de Kupa ontspringt in het NP Risnjak op enkele kilometers van het centrum van Crni Lug. Je kan met de auto tot in het dorpje Razloge rijden vanwaar het een half uur stappen is tot aan de bron. Maar deze kleine wandeling is zeker de moeite waard. Meer info vind je hier :
www.kroatie.org -> Bron van de Kupa

Educatieve wandeling Leska
Leska educatieve wandeling

De educatieve wandeling vind je aan de ingang van het NP Risnjak nabij het restaurant. De wandeling leid je langsheen enkele bronnetjes en prachtige graslanden. De volledige wandeling is ongeveer 5 km lang en heeft geen noemenswaardige hoogteverschillen. Op verschillende plaatsen zijn er borden aangebracht met educatieve info over het park. Meer info hier :
www.kroatie.org -> Leska

Top van de Risnjak
De top van de berg Risnjak op 1528 meter kan door iedereen met een normale conditie beklommen worden. Ook kinderen kunnen dit aan. De volledige route bestaat uit goed aangeduide wandelpaden. Meer info hier :
www.kroatie.org -> Top Risnjak

Zeleni Vir
In deze kloof nabij Skrad kan je prachtige wandelingen maken. De temperatuur is hier altijd lager dan elders, en je loopt bijna altijd in de schaduw. Een ideale uitstap voor de te warme dagen. Meer info hier :
www.kroatie.org -> Zeleni Virp

Brod Na Kupi
Brod Na Kupi

De Kuparivier vormt hier de grens met Slovenië. Je vindt hier ook nog een kasteel van de Frankopan-familie dat nu dienst doet als etnografisch muzeum. Maar meer interessant is het keienstrand dat je hier vindt. Hier kan je vooral met de kinderen een aangename dag doorbrengen. Meer info hier :
www.kroatie.org -> Brod Na Kupi

Fuzine
Fuzine is een belangrijk toeristisch centrum van Gorski Kotar. Het grote meer, vele wandelingen en fietsroutes en niet te vergeten enkele uitstekende restaurants zijn hier de trekpleisters. Meer info :
www.kroatie.org -> Fuzine

Ook vanuit Crni Lug bereikbaar in een daguitstap :

Plitvice Meren
Het meest bekende en wellicht ook het mooiste Nationaal Park van Kroatie. Meer daarover hier :
www.kroatie.org -> nationale parken

Hum & Kotli
De kleinste stad ter wereld, zo noemen ze Hum. Een volledig ommuurde stad die echt wel klein is en toch beschikt over een belforttoren, kerk, restaurantje en een echte stadspoort. Meer info hier :
www.kroatie.org -> Hum & Kotli

Meer in Istrie
In Istrie zijn er nog veel plaatsen die een bezoek waard zijn. Vanuit Gorski Kotar ben je via de nieuwe autosnelwegen op minder dan twee uur overal in Istrie. Meer over alle mogelijke te bezoeken plaatsen vind je hier
www.istrie.org


De volledige inhoud van de gids "30 uitstappen in Gorski Kotar"

BERGWANDELINGEN
Top van de Risnjak
Top Snjeznik
Top Guslica
Kamenjak
Top Vicevica
Bijeli & Samarske Stijene
Top van de Kula
Klek, berg nabij Ogulin

RECREATIEF
Brod na Kupi, bron Kupica
Popovicev Graanmolen
Met de trein naar Rijeka
Grotten in Lokve
Fužine, meer, grot, eten
Naar zee
Rodelbaan “Gina”
Rondvlucht
Familiepark Golubinjak
Lividraga, bergweide
Japlenski Vrh

NATUUR EN ERFGOED
Bron van de Kupa
Educatief wandelpad Leska
Kloof Zeleni Vir
Bron Gerovcica
Cabar en omgeving
Vinodol vallei, top Medvedak
Fietsroute Crni Lug
Hum en Kotli
Moscenice
Wandeling in Skrad

INFORMATIEF
Karolina- en Louisianaroute
Het dorp Crni Lug
Korte geschiedenis van Gorski Kotar.
Winkelen in Delnice

Meer informatie over uitstappen in Kroatie :
www.kroatie.org -> op stap

Op vakantie naar Kroatië devakantiezoeker.nl

NP Risnjak : NP Risnjak - English Info


Logo Made in Flanders Logo Made in Croatiavandaag 18-6-24, laatst aangepast op 21-06-20. © Hans Van Mulders 4 - 1718734407 - GREEN 9197