Crni Lug - Delnice - Croatia

CrniLug
Logo Made in Croatia

Klimaat


Crni Lug ligt op ongeveer 700 meter boven de zeespiegel. In de zomer kan het hier behoorlijk warm zijn, maar toch steeds enkele graden koeler dan aan de kust. Gemiddeld mag je rekenen op zomertemperaturen rond de 25 tot 30 graden. Het kan hier - dankzij de bergen - wel flink onweren, voornamelijk in de avondlijke uren.
's Avonds als de zon achter de bergen verdwijnt, daalt de temperatuur bijna direct met een graad of 10. De nachten zijn dan ook koel en bieden U een ideale temperatuur om te slapen zonder airco, ook in de warmste zomermaanden.

Strenge winters
Crni Lug winterlandschap

In de winter daarentegen kan het hier flink koud zijn met behoorlijk wat sneeuw. Enkele tientallen centimeters sneeuw is hier normaal. De wegen worden echter steeds vrijgehouden.

Het hoeft je dus niet te verwonderen dat Crni Lug - en de streek in het algemeen - zeer populair is als bestemming voor het vieren van de eindejaarsfeesten.

Op de top van de Risnjak ligt er gemiddeld 5 maanden sneeuw per jaar. Soms wel enkele meters hoog.vandaag 28-6-17, laatst aangepast op 25-03-12.